Nej tack




Varför dog inte Bar Á Bar? :/

T-t-t-t0rzdag

Fantastiskt! Hade börjat ge upp hoppet om ett svar från Debaser angående Ratatats konsert den 6e. Idag vände det, idag fick jag svar. Ett positivt sådant; iochmed jag hade mejlat dem i "god tid" hade de skrivit upp mig på listan så som det ser ut nu blir det av. Så jävla härligt, ser verkligen fram emot denna konsert. Dagen i sig har varit bra förutom lite för mycket regn och blåst i Malmö. 

Cocoons (fransk folkduo a la Angus & Julia Stone) nya album läckte idag, riktigt mysigt faktiskt, lyssna om ni har tid!
Har spenderat kvällen på att kolla på massa bilder och filmklipp från Coachella. Blir sjukt nostalgisk, kan inte släppa stället, saknar det så... Det är verkligen ett måste om man älskar festivaler, oavsett vilken musik man gillar.

Början av Phoenix spelning, låten börjar drygt en minut in i klippet


Vafan?

När man verkligen trodde Ystads nattliv skulle dö ut så är det bara ett skämt? Dålig stil, dö, dö, DÖÖÖ! Min dag blev bra, lugn och skön. Väldigt mycket musik och en promenad i solen. Kvällen har innehållit en introduktionskurs i Dexter för E, grymt bra serie (synd att den flippar ur mer och mer efter varje säsong?) Så som det ser ut nu blir det mer musik resten av kvällen, mer specifikt solomaterial av Justin Vernon (Bon Iver, Gayngs)


skaeggvaext gaor bra!


Veckans babe, varje vecka!

HÅR!



Jag har hört att mycket hår, lagom hår och lite hår kan funka till höst! Idag är jag ledig, det känns skönt att gå i skolan tre dagar i veckan. Funderar lite på ett upplägg för dagen? Än så länge har jag tagit det lugnt och lyssnat på 80kidz senaste och Kisses nya album varav båda är härliga!

H0ESK0ELEPROV m.m

Hann med ett och annat högskoleprov, en festlig tillställning med vänner och mat i helgen. Jag måste konstatera att tzatziki och fetaost är så jävla god mat. Mat är så jävla gott och jag är så jävla hungrig just nu (förtvivlat hungrig) men jag äter aldrig för mycket. Det kan _aldrig_ bli för mycket mat.

Jag kan även konstatera att det är otroligt varierande att åka tåg. Man är alltid med om något nytt beroende på när man åker tåg. Idag när jag åkte mellan kvart i fem och fem i halv sex kan jag konstatera att: Människor är i helt hysteriska fysiska tillstånd när de åker tåg vid denna tid. ANTINGEN är de helt otroligt trötta och hänger med huvuden hit och dit, med öppna munnar och i vissa fall dreglande t.o.m. KALAS! Andra väljer att helt enkelt inte somna och istället stirra maniskt ut genom fönstren då hungern är ett större problem än trötthet. Jag såg så många spännande ansiktsuttryck och sovställningar idag att jag skulle kunna rita en tavla. Fan vad kul det är att åka tåg!

Miami Horror är vad du får om du blandar tropisk djungel och Australien?


8)

Idag:
  • Seminarium
  • Fika
  • Bastande
Imorgon:
  • Högskoleprov!


Överlycklig

Jag förstår det knappt själv, hur stor är chansen? Igår skrev jag ett inlägg om min kärlek för Daft Punk och ett par timmar senare gör de en comeback på livescenen efter nästan tre års tystnad. Det känns som det är för bra för att vara sant, det här gjorde min vecka. Ni som inte hänger med lika bra så kan jag informera er; Phoenix spelade igår på Madison Square Garden i New York. Under de två sista låtarna kom en helt otroligt överraskning: Daft Punk stod på scen, publiken var i extas! De spelade med If I ever feel better och 1901 samtidigt som de klämde in en rockig version av Harder, Better, Faster Stronger där Phoenix kompade. Jag blev så fruktansvärt glad av att se detta och jag har kollat om och om på klippen, det är så... YEAH!

 

NU blir det dock kaffe, film (Changeling) och mer glädje.


Digital Love


Det finns många saker här i livet som gör mig glad och en del som gör mig arg. En grej som gör mig arg är när whitetrashghettokids spelar Linkin Park på sina mobiler öppet på tåget hem (dra åt helveteeeeee!)

När det kommer till det positiva och det som gör mig glad så handlar det oftast om musik. Inte vilken musik som helst utan någon av dessa artister. Det här inlägget handlar dock specifikt om en duo. Inte vilken duo som helst utan den allra bästa om jag själv får säga - Daft Punk

Daft Punk är i mina ögon det bästa inom elektronisk- och dansmusik. Det är så nära man kan komma till musikalisk perfektion i mina öron. Jag hade kunnat beskriva så många känslor enbart med deras låtar. Ord räcker egentligen inte till så det är ingen idé att jag egentligen försöker. Hade jag tvingats lyssna på ett album resten av mitt liv hade det utan tvekan varit Alive 2007. Detta är utan tvekan det bästa livealbum eller album överhuvudtaget jag än så länge hört i mitt liv. Jag kommer till himmelriket i en och en halv timma varje gång jag lyssnar igenom det, det förgyller verkligen min dag. Jag ryser till av behag flera gånger under låtarna, det är helt enkelt så vackert. Alla övergångar och den perfekta blandningen av låtar, man kan inte be om mer. Jag är fångad från början till slut och just slutet är så maffigt att man vet inte var man ska ta vägen. Den dag jag får se Daft Punk kommer jag gråta av glädje. Det är helt enkelt digital kärlek...



Tips

Såg en helt otroligt bra film idag, Veronica Guerin. Rekommenderar alla att se den, så stark!



Så jävla tupp!

Idag var en bra dag, fick träffa vänner jag inte sett på ett tag och det hela skulle kunna sammanfattas med...




Mitt i allt

saknar jag Coachella, bästa festivalen och Indio, CA - Vilket jävla paradis?






18/10

Relativt lugn dag, aningen kall men lugn. Måste bara rekommendera Gypsy & The Cats debutalbum, riktigt skönt!



Idag är en bra dag... NEEE

Okej då, lite bra är den ändå. Jag har slutat upp med spelandet (+1!!), skriver min essä för fullt (+1!!) men är less på mitt hår. (-1) Så jävla jobbigt med långt hår emellanåt, vet inte vad jag ska göra. Vägrar dra majoritetseniga sidosnaggfrisyren! *Drar på sig en mössa och tar sig an rollen som hemlös rent utseendemässigt* Tack för mig!



Saker jag fullkomligt älskar med vardagar

#1 - Att jag på något magiskt sätt alltid hinner med tågen. Hur jag alltid väljer att chansa att snabbt ta mig till stationen istället för att ge upp. Hur jag lyckas gå så där löjligt fort och få massa mjölksyra i benen utan att springa och se hysterisk ut. Att jag glider in på upploppet (busshållplatserna) och lika elegant varje gång går på tåget med drygt en minut kvar. Så jävla snyggt.

#2 - Vem är egentligen mysalkisen? Den frågan slog mig idag på vägen hem. På sätet framför mig satt det en äldre man, sisådär 40+. Halvvägs genom resan sträcker han sig ner i sin systemet-kasse och knäcker en öl. Sen börjar det - Periodvis drar han upp en halvliters 7,5a och sveper i sig en stor klunk. Hela händelseförloppet fortsätter till vi är framme i Ystad och då har han avklarat två stycken! Hur kände han själv? Inte helt okej antagligen, då han gömde burken i kassen när han inte drack. Det kanske är mer okej för det är en fredag? Mysigt eller ganska trist? Avgör själv!

Pyttipanna

är sjukt underskattat and don't you forget it!

Nu i efterhand

Doc Lounge var riktigt mysigt. Trevliga filmer som berörde och härlig musik, jag rekommenderar det om ni har svängarna förbi Malmö en måndagskväll!

Började fundera på musik på vägen till Malmö. Har kanske snöat in mig för mycket på viss musik? Nu disco-partyrave kanske inte alltid funkar? Satte igång lite Vampire Weekend och bara kände "fan, det här är ju ändå ös!" Kanske dags att börja tvinga mig själv att variera genrerna lite.

På vägen hem från Malmö funderade jag på fler saker. Ett, det är faktiskt underskattat snyggt hur alla lampor vid bangården lyser upp i natten. Två, kom ihåg den där gången ett hemskt fyllo som lät som den här tanten gick på tåget och bjöd på en intressant resa hem. Tre... PHOENIX FÖR FAN!



Måndag

Ny vecka, nya grejer. Ikväll styr jag skutan mot Babel där jag ska attenda Doc Lounge som en del av fältstudier. Ska bli spännande, kortfilmer och livemusik som står på schemat.

klart grabben ska ha skinnpaj


måste bestämma mig!


soendag

Otroligt skönt att ha en fungerande dator igen, kan äntligen hålla igång med musiken igen! Massa ny musik som ska lyssnas igenom, allra mest spännande just nu är Kings of Leons nya album. Gårkvällen var kul, tråkigt med bokhyllan som gick sönder. Idag är det kallt men fint väder, ska snart ta en sväng till min fina kvinna. :-)

Hakar upp

Jag fattar inte varför jag hakar upp mig på musik på fester så mycket? Hela kvällar går åt skogen för jag inte kan nöja mig och vika mig till alla tråkiga låtar som "alla andra" lyssnar på. Det funkar bara inte för mig, jag måste verkligen ta och lära mig mixa musik och gå ut och försöka bevisa för folk. Bevisa att man inte behöver lyssna på Swedish House Maffia, Yolanda Be Cool & DCUP osv... Det finns mycket bättre musik där ute. Detta förstör mina kvällar. Tack för mig, *smått vilsen loff*

RSS 2.0